Educatieve online omgeving waar leerlingen zelfstandig Engels leren

Leer met Reading Assistant je uitspraak, tempo, lees-, taal- en spraakvaardigheid verbeteren.

Hoe werkt het
Je leest eerst de tekst voor jezelf en daarna lees je hem hardop voor. De software luistert en corrigeert waar nodig door direct feedback. Zeg je het woord niet helemaal goed, dan moet je het opnieuw zeggen. Wanneer je de tekst voorleest wordt deze ook opgenomen zodat jezelf kun horen hoe je uitspraak verbetert. Je krijgt een overzicht hoeveel woorden per minuut je hebt gelezen en welke goed zijn uitgesproken en welke je kunt verbeteren.
Het neveneffect van het programma is dat je meer gewend raakt aan het hardop Engels spreken en hierdoor je zelfvertrouwen in de taal opbouwt.

Reading Assistant Classroom

ERK
ERK is de Nederlandse afkorting voor Europees ReferentieKader – in het Engels Common European Framework of Reference (kortweg CEFR of CEF).

Resultaten-toets

Het ERK onderscheidt zes niveaus van taalbeheersing: van beginner tot near-native. De rapportage van Reading Assistant zal inzicht geven waar en op welk niveau je als leerling binnen het ERK zit.

Wil jij ook je Engels verbeteren?
Reading Assistant wordt op diverse PO en VO scholen in Nederland al gebruikt om het niveau van Engels in korte tijd te verbeteren.

My reading overview

Fluency report

Selection report